Begrenzen en Uitnodigen: Maak een inclusief werkklimaat

Type aanbod

  • Workshops en trainingen

Geschikt voor

  • In de boardroom
  • In de docentenkamer
  • In de klas

Thema

  • Diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid
  • Sociale veiligheid en solidariteit

Hoe reageren je medewerkers op extreme uitspraken? Hoe kun je voorkomen dat discussies binnen het team polariseren? Onze training “wij-zij” helpt jou en je team om actief inclusieve normen uit te dragen. Deze training biedt een verdieping waarbij deelnemers met zowel theorie als met een trainingsacteur op de dynamiek van polarisatie en de verbinding opzoeken door het oefenen met begrenzen en uitnodigen.

Training begrenzen en uitnodigen

Samen met je team werk je aan het uitdragen van de inclusieve norm op de werkvloer. Dit zorgt voor een veilig klimaat waarin iedereen zichzelf durft te zijn. Tijdens deze training oefenen deelnemers met het structureel bespreekbaar maken van gevoelige maatschappelijke onderwerpen, beter omgaan met wij-zij denken en het creëren van een veilige omgeving. Deelnemers vergroten hun vaardigheden en krijgen praktische handvatten voor polariserende gesprekken. De training wordt geleid door een trainer, samen met een trainingsacteur.

Wat levert het op?

Deze training helpt deelnemers te begrijpen hoe polarisatie werkt. We maken gebruik van het model van begrenzen en uitnodigen van Leon Meijs. Door inzicht te krijgen in onze eigen rol binnen dit model, verbeteren jij en je team vaardigheden. Jullie ontvangen praktische tips om deze vaardigheden toe te passen in de praktijk. Zo kunnen jullie samen een prettige werkomgeving voor iedereen creëren.

Leer Karin beter kennen

Karin Lachmising

Projectleider

Meer weten over wat de mogelijkheden zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Of bekijk de rest van ons team