Week Tegen Pesten

Type aanbod

  • (gratis) werkvormen
  • Lesmateriaal

Geschikt voor

  • In de klas

Thema

  • Sociale veiligheid en solidariteit

Ieder jaar in september organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten waar wij als Stichting Critical Mass uiteraard ook aan deelnemen. Speciaal hiervoor bieden we gratis lesmateriaal aan om met jouw klas het gesprek te starten.

1000 scholen maken jaarlijks gebruik van ons lesmateriaal in de week tegen pesten

Het afgelopen jaar speelden klassen één van onze dilemmagames uit ons gloednieuwe project het Hoofddossier. Het lesmateriaal bestond uit een gratis licentie voor de game en een bijbehorende werkvorm. Op de hoogte blijven van wanneer jij weer mee kunt doen met de Week Tegen Pesten?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Op zoek naar meer digitale games om pesten bespreekbaar te maken? Bekijk ons project VRIEND&VIJAND in de klas eens. Het bestaat uit zes dilemmagames met verschillende thema’s. De games worden begeleid door een mentor of docent. Jongeren vanaf 13 jaar spelen op hun eigen device (telefoon, tablet of laptop) en bepalen zo het verloop. Door de games, confrontaties en gesprekken worden jongeren zich bewust van hun denkbeelden, houding en gedrag en de consequenties hiervan.

De digitale spellen zijn geschikt voor alle onderwijsniveaus (vmbo, havo, vwo en mbo).

Om de games zo goed mogelijk in te te zetten bestaat VRIEND&VIJAND In de klas verder uit een startbijeenkomst, creatief en interactief lesmateriaal, een schoolscan en een werksessie voor leerlingen en een interactieve studiedag voor docenten.

Wil je meer weten over VRIEND&VIJAND in de klas, neem dan een kijkje op onze projectwebsite.