Onder Spanning

Type aanbod

  • Installaties

Geschikt voor

  • In de klas

Thema

  • Diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid
  • Vluchtelingen en migratie

Ontdek Onder Spanning: een interactieve ervaring die jongeren laat nadenken over keuzes. In een dynamische ruimte met animaties en prikkelende stellingen bespreken studenten maatschappelijke thema’s en vergelijken ze dilemma’s uit het verleden en heden. Kan de geschiedenis ons iets leren? Onder Spanning is tot op heden onderdeel van Museum Rotterdam ’40-’45 NU en nog steeds te bezoeken.

In opdracht van:

Productontwikkeling in opdracht

Onder Spanning is ontwikkeld in opdracht van Museum Rotterdam. Deze installatie zet jongeren aan het denken over het maken van keuzes. In een sferische en dynamische ruimte met geprojecteerde animaties, video mapping en prikkelende stellingen, vormen leerlingen hun mening en verdedigen ze hun standpunt over belangrijke maatschappelijke thema’s. Door dilemma’s uit het heden en het verleden met elkaar te vergelijken, bediscussiëren leerlingen met museumdocenten over de vraag: kunnen we leren van de geschiedenis?

Voor Onder Spanning werkte Critical Mass samen met Bas Kuypers, aannemer in de kunsten, Marbl.TV animation & design en Gepatto Interactive Media. Na een succesvolle plaatsing in de Onderzeebootloods, als onderdeel van de tentoonstelling De Aanval, heeft Onder Spanning nu een permanente plek binnen Museum Rotterdam ’40-’45 NU.

Het switchen tussen hier en daar, tussen toen en nu - dat zorgt voor kritiche reflectie binnen de groep.
THEO KORTELING, MUSEUMDOCENT MUSEUM ROTTERDAM '40-'45 NU

Waar te bezoeken?

Kijk op de website van Museum Rotterdam ’40-’45 NU voor de mogelijkheden om de tentoonstellingsruimte te bezoeken, alleen of met je klas.

Nieuwgierig naar de mogelijkheden om ook zo'n installatie te ontwikkelen voor jouw instelling of organisatie?

Neem contact met ons op
Leer Anouck beter kennen

Anouck Wolf

Projectleider werk in opdracht

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Of bekijk de rest van ons team