Gelijkwaardigheid als waarde geeft mij al sinds jongs af aan richting in mijn keuzes. In de afgelopen jaren heb ik nog meer geleerd, of wellicht beter gezegd; gevoeld wat de diepere betekenis hiervan is. Echte gelijkwaardigheid kan alleen bestaan wanneer jij, ik en ieder ander mens elkaar als gelijkwaardig leren zien. Dat doen we niet vaak. Ook ik niet.. en daar schrok ik van. Ondanks de juiste bedoelingen schuilt er in ieder mens een onbewuste bias. Door dat niet te erkennen en daar niks aan te veranderen worden huidige systemen in stand gehouden en blokkeren deze de weg naar gelijkwaardigheid.

Daarom vind ik Critical Mass zo ontzettend relevant. Het confronteren en het wakker schudden, zonder oordeel en met veel creativiteit. Om zo op eigen perspectieven te reflecteren, om de emoties die dit opwekt te ervaren en om je gedrag te veranderen. Zo geef je manieren om met de mensen om je heen de dialoog aan te gaan en de sociale norm om te buigen.

Ik voel me dankbaar dat ik met dit creatieve, kundige en bevlogen team een bijdrage mag leveren om echt een gelijkwaardige maatschappij te creëren.