Samen met onderzoeksjournalist Ewoud Butter en Dander, zijn we gestart met een onderzoek naar effectieve interventies om discriminatie, racisme en uitsluiting in de zorgsector tegen te gaan. Dit komt voort uit de ronde tafel sessies die het VSBfonds organiseerde rondom Racisme, Discriminatie en Uitsluiting. Uit deze bijeenkomsten zijn verschillende projecten gegroeid, waarvan “Leiderschap voor gelijke kansen in de zorg” er één is. Een goede stap in de richting van een rechtvaardigere samenleving.

Leiderschap voor gelijke kansen in de zorg: Een streven naar inclusie

Specifiek richten we ons op leiders in de zorg. We willen hen aanmoedigen om actief concrete stappen te zetten naar een inclusievere en rechtvaardigere zorgomgeving. Met dit project, gefinancierd door het VSBfonds, richten we ons niet alleen op het opstellen van een rapport, maar ook op het actief benaderen van de media om bewustzijn te vergroten rondom dit thema.

Ook verkennen we welke interventies het beste werken om de machtsstructuren binnen de zorgsector aan te pakken. Met dit project willen we nieuwe interventies ontwikkelen die gericht zijn op het bevorderen van inclusief leiderschap, wat gelijke kansen en diversiteit op de werkvloer als in de dienstverlening stimuleert.

Als organisatie zijn we vastbesloten om de dialoog over gelijke kansen en inclusie voort te zetten, niet alleen in de zorgsector, maar ook in bijvoorbeeld het onderwijs en de sport. Herken je bovenstaande uitdagingen ook in jouw organisatie of sector, neem gerust contact op om samen te verkennen of wij je kunnen ondersteunen.

Stappen zetten naar een inclusieve werksfeer? Bekijk hier de diensten van Critical Mass.

Leer Karin beter kennen

Karin Lachmising

Projectleider

Stuur ons gerust een bericht als je ook aan de slag wil met inclusie op de werkvloer.

Of bekijk de rest van ons team