Spannend nieuws! De campagnevideo van ‘Iedereen Aan Zet met de Grondwet’ is genomineerd voor de Gouden Reiger Awards 2024! De Gouden Reigers geeft een podium aan de beste opdrachtfilms van het afgelopen jaar. Met de campagne ‘Iedereen Aan Zet met de Grondwet’ leren  jongeren waarom de Grondwet belangrijk is en maken we de Grondwet voor jongeren meer toegankelijk. 

Video Grondwet voor jongeren genomineerd!

Iedereen aan Zet met de Grondwet | Jongeren leren over de Grondwet | Critical Mass

De nominatie is voor de categorie ‘Innovatief en Overtuigend’. Kudos aan Shaun Voogd en het team van Filmmacht voor het binnenhalen van deze nominatie. Geweldig gedaan! We zijn ontzettend blij met deze erkenning. Het helpt om nog meer impact te maken met ons werk om jongeren bewust te maken van de Grondwet. Op 14 maart 2024 zijn de uitreikingen van de awards.

Het doel van ‘Iedereen aan Zet’  is om Nederlandse jongeren van 9 tot en met 13 jaar meer te weten te laten komen over de Nederlandse Grondwet en hoe we de regels en rechten die erin staan, terugzien in ons eigen leven, op school, in de buurt, thuis en eigenlijk overal.

Dit bereiken we door een mix van interactieve tools en boeiende content aan te bieden op de website www.iedereenaanzet.nl Hier kom je meer te weten over wat de Nederlandse Grondwet inhoudt. Je vindt er antwoord op allerlei vragen door het spelen van toffe minigames. En ontdek je wat jij van bepaalde dingen vindt. 

Duik bijvoorbeeld in verschillende dilemma’s. Wat zou jij kiezen?

Het hart van ons project ligt in het onder de aandacht brengen van de toepasbaarheid in het dagelijks leven van de Nederlandse Grondwet. Dit belangrijke document vormt de basis van onze democratie en maatschappij, maar informatie en kennis over de inhoud blijft enigszins achter. Onder het motto: “Jong geleerd is oud gedaan” willen we kinderen uitrusten met de kennis en het bewustzijn om goed op te komen voor hun rechten.

Onze interactieve tool is vrij beschikbaar voor zowel op scholen als thuis, waardoor het leren over de Grondwet voor iedereen toegankelijk en boeiend is. Door onze toekomstige vertegenwoordigers te betrekken, bereiden we ons voor op een geïnformeerde en betrokken samenleving.

Nogmaals, gefeliciteerd aan Shaun Voogd en het team van Filmmacht voor deze prachtige nominatie!

Ga naar iedereenaanzet.nl en ontdek samen met je leerlingen of kinderen de Grondwet.

Stuur ons gerust een bericht als je ook aan de slag wil met de Grondwet!

Of bekijk de rest van ons team