Nora el Abdouni

Trainer

Alles wat ik doe, staat in het teken van: Nederland mooier, gelijkwaardiger en stabieler maken.

We leven in een dynamische en continu veranderende omgeving, die soms flink wat uitdagingen met zich meebrengt. Online en offline. Aan elke verandering, ook een goede, kleeft wel iets ongemakkelijks. In sommige gevallen kunnen die veranderingen botsen.

In de ruim acht jaar dat ik psychosociaal hulpverlener was, kwam ik regelmatig maatschappelijke vraagstukken en doelgroepen tegen die in mijn optiek om een andere aanpak vroegen. Hier heb ik geleerd dat er verschillende leeractiviteiten nodig zijn om mensen te bewegen tot gedragsverandering, maar ook hoe je het moeilijke gesprek aan kunt gaan en van perspectief moet kunnen wisselen. Want vanuit een minieme verandering van perspectief zien de dingen er soms compleet anders uit.

Voor het aanbieden van die andere aanpak, het tegen de stroom in durven gaan, cultuursensitief werken, perspectief wisselen en het vinden van manieren om mensen en gemeenschappen in beweging te krijgen, heb ik behoorlijk wat erkenning gekregen. Zo hebben mijn prestaties een aantal landelijke titels en nominaties opgeleverd: “Sociaal werker van het jaar 2015-2016”, “Verschilmaker 2018” en de nominatie voor “Wereldverbeteraar” voor de Viva400.

Voor Critical Mass train ik docenten in het omgaan met wij-zij-denken op school en in de klas. Het draagt bij aan perspectiefwisseling en laat dat nou net zijn waar ik de meeste energie van krijg.