De Bovenkamer: Praten over mentale gezondheid

Type aanbod

  • Ontwikkeling in opdracht

Geschikt voor

  • In de klas

Hoe praat je met jongeren over gevoelens zonder ingewikkeld over gevoelens te praten? Dat doet Museum van de Geest nu door ons creatieve en interactieve lesprogramma ‘de Bovenkamer’ in te zetten en word mentale gezondheid bespreekbaar gemaakt onder jongeren.

 

We ontwikkelden het lesprogramma in opdracht van

De Bovenkamer

Leerlingen spelen gezamenlijk interactieve games met klasgenoten om een beter inzicht te krijgen in hun emoties en denkpatronen. Ze ‘swipen’ door kunst om te discussiëren over wat als ‘normaal’ of ‘uniek’ wordt beschouwd, en creëren zelfs een ‘soundscape’ om anderen te laten horen hoe ze zich voelen. De Bovenkamer brengt een frisse en innovatieve aanpak van lesgeven over mentale gezondheid. Dit programma kan naadloos worden geïntegreerd in bestaande lessen of als aanvullend materiaal worden gebruikt. Het biedt een geweldige manier om te leren en jezelf en anderen beter te begrijpen!”

Benieuwd naar de lancering?

bekijk het hier

Ontwikkeling in opdracht

Critical Mass ontwikkelt ook projecten in opdracht op thema’s die wij vinden besproken moeten worden. Mentale gezondheid, ontwikkeld samen met Museum van de Geest, is hier een mooi voorbeeld van. Lees over onze werkwijze.

Meer over onze werkwijze

Ontwikkeling in opdracht
Leer Anouck beter kennen

Anouck Wolf

Projectleider werk in opdracht

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over De Bovenkamer

Of bekijk de rest van ons team